Cautare

08.04.2011

De dupa-amiaza

O zi fara inspiratie la lucru, fara chef, ma ustura coatele de cat de mult au stat pe birou, lipite de puloverul aspru de lana, caci afara e furtuna si nici in casa nu e prea cald...

Cu ce ma mai ocup? Analizez din cadru in cadru Stella Dallas (1937) si Stella (1990) , o poveste reprezentata in doua moduri diferite, in doua epoci diferite. Incer sa ma imaginez pe mine, pe Petru, pe Andrei... acum 70 de ani, si sa avem aceeasi poveste. E un exercitiu bun pentru o zi ploioasa.

Petru e dragastos, pisicos si tare scancit, din cauza unei iritatii de provenienta necunoscuta, dar care cred ca il ustura cand se asaza. Am tratat cu ceai de musetel amesecat cu ulei de galbenele de la Weleda. Am uns cu lanolina gasita prin sertar de pe vremea cand aveam ragade si fugeam din calea bebelusului de doua saptamani cand venea ora de alaptat, de trebuia sa ne tina Andrei pe amandoi cu forta, pe el ca sa suga, pe mine ca sa indur!

Acum iritatia arata mai bine. El pare mai vesel. Cuvintele mele se ingreuneaza, pleoapele, coloana dureroasa, la fel...

Daca puteti, mergeti in seara asta la Denia Acatistului Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Eu raman la masa de lucru, fie si pentru cele 10 cuvinte intr-un sfert de ora scrise.

Keine Kommentare: